Tästä lähdimme

"Ylitä silta historiasta tähän päivään.
Kulje käsi kädessä menneisyyden kanssa.
Löydä itsesi tasapainossa kiireen keskellä.
Sinisen joen partaalla.
Vihreän metsän keskellä."

Kymijoen historia on vahvasti osa koko Kouvolan seudun ja maakunnan historiaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä - maakunnan sykkivä valtasuoni, maakunnan runko ja sydän. Kymijoki on toiminut valtakuntien rajajokena - Venäjän, Suomen ja Ruotsin - milloin missäkin järjestyksessä. Näiltä ajoilta on olemassa erilaisia tarinoita ja nykypäivään säilyneitä rakennuksia.

KymiSun on ottanut toimintakulttuurinsa peruspilareiksi luonnon, kulttuurin, historian ja ihmisen. Näiden ympärille olemme rakentaneet retkitarjontamme.


Teemme historiasta elävän

Kymijoki on ollut varsinainen elämänvirta koko maakunnalle. Sen rannoille on rakennettu kyliä ja kaupunkeja teollisuuden ympärille. Teollisuus on tarvinnut työvoimaa, raaka-ainetta ja satamia. Näitä matkasi muualta maasta juuri perustettuun Kotkaan ja satamaan sekä pohjoiseen Kouvolan seudulle. Kaduilla liikkui monenkirjavaa väkeä - työläisiä, tukkilaisia ja merimiehiä. Näistä kerromme tarinoita retkillämme - teemme historiasta elävän.


Teollisuuden lisääntyessä tarvittiin yhä enemmän energiaa ja vesivoimaloita perustettiin pitkin Kymijokea. Suurimmat ja komeimmat kosket onkin valjastettu teollisuuden ja voimalaitosten käyttöön, joten kulku vettä pitkin ei onnistunut voimalaitosten ohitse. Eikä onnistu vieläkään - siksipä KymiSun kuljettaa venettä tarvittaessa trailerilla.


Lähde narraamaan toutaimia

Kaikki joen varrella asuvat kalastivat, joten kalastuksesta oli tullut lähes ammattimaista toimintaa. KymiSun mahdollistaa toutainten narraamisen retkillään.


Tule kanssamme retkelle elävään historiaan. Sukella Kymijoen kulttuurihistorialliseen menneisyyteen, joka näkyy vielä tänä päivänä.

Tule mukaamme kesällä 2020. Ehkäpä saamme vieraaksi kuninkaallisia kertomaan tarinoita menneisyydestä.