UNESCOn maailmanperintökohde

Verla

KymiSun kuljettaa asiakkaat hyvinvarustetulla, moottorilla kulkevalla puisella jokiveneellä tutustumaan UNESCOn maailmanperintökohteeseen Verlassa ja sitä ympäröivään ainutlaatuiseen ruukkimiljööseen. Tutustumme 6000 vuotta vanhoihin kalliomaalauksiin ja tukinuiton historiaan entisen rajajokena olleen Kymijoen ja kirkasvetisten järvien viehättävissä maisemissa.

Historian jalanjäljissä kulkien

Lähde kanssamme tervantuoksuisella puuveneellä tutustumaan Verlan historiaan ja ikiaikaisten kalliomaalausten äärelle. Opastetulla tehdaskierroksella voit seisoa Verlan Marian jalanjäljissä, jotka hänen jalkansa muovasivat lattiaan reilun 50 vuoden työuran aikana. Tehdaskierroksen jälkeen kuljemme vielä vanhempia jalanjälkia, kun lähdemme veneretkelle Verlan kirkkaille vesille ja esihistorialliselle kalliomaalaukselle.

Rantaudumme vanhan kivikautisen asuinpaikan läheisyyteen - saareen, luodolle tai vanhalle tukkikämpälle ja nautimme eräaterian ja nuotiokahvit luonnon helmassa. Mahdollisuus on myös nauttia luontoruokailu tilauksesta. Mukaan voimme ottaa myös ongenvavat ja narrata Ahdin antimia.

Paluu vanhaa tukinuittoväylää myöten takaisin Verlan ainutlaatuiseen kulttuurihistorialliseen kyläyhteisöön. Ruukkikylän pikku puodit ovat tunnelmallisia ja henkivät vanhan ajan kaupankäyntiä.

Kesto: noin 5 h
Ryhmäkoko: 10-24 henkilöä
Lähtöpaikka: Verlan tehdasmuseo, Verlantie 295, 47850 Verla

Pakettihinta: kahvituksella 80e/hlö, minimiveloitus 800e/10 hlöä. Hinta sisältää opastetun museokierroksen, veneretken, veneen varusteet, vakuutuksen, nuotiokahvituksen suolaisella ja makealla. Ruokailulla 90e/hlö, minimiveloitus 900e/10 hlöä. Hinta sisältää opastetun museokierroksen, veneretken, veneen varusteet, vakuutuksen, luontoruokailun ja nuotiokahvituksen

Lisämaksusta päivän ohjelmaan voi lisätä erilaisia työpajoja,Viiniverlan luomuviinimaistiaiset, metsätietopolun, virkistävää ja vahvistavaa terveysliikuntaa tai Metsämieli-ohjelman. 

Pyydä yksilöity tarjous kokous- ja seminaarijärjestelyistä ohjelmapalveluineen.

Aito suomalainen luontoretki on elämys ulkomaalaisryhmälle.

Lisätietoja retkestä?